foto
"...lichaamsbeweging en sport zijn essentieel voor kinderen, even belangrijk als knuffelen, slapen en eten..." - Guy Azémar
foto

Inhoud aangeboden sporten

  • Omnisport

  Op een omnisportkamp krijgen de kinderen per dag vier verschillende sporten aangeboden. Het aanbod is zeer gevarieerd en er wordt ingespeeld op de leeftijd van de kinderen.

  • NIEUW - Omnisport en crea

  In navolging van onze kleuteromnisportkampen, bieden we ook voor de leeftijdsgroep 6-8-jarigen de combinatieactiviteit sport en crea aan. Tijdens deze SPOVA-sportweek worden creatieve doe- en knutselopdrachten afgewisseld met heel wat sportieve actie.

  • Omnisport en Frans (enkel voor Nederlandstaligen !)

  Op een taalsportkamp krijgen de kinderen per dag vier verschillende sporten aangeboden. Twee van de vier sporten worden aangebracht in de Franse taal. De nadruk ligt op sporten, maar er worden regelmatig haltemomenten in gebouwd om de aangereikte Franse woordenschat op een speelse manier vast te zetten. De gebruikte woordenschat is gebaseerd op de eindtermen lager onderwijs opgelegd door het ministerie van Onderwijs en Vorming. De lessen worden aangeboden door de SPOVA-monitor Hervé, die reeds jarenlang als leerkracht LO actief is in het Franstaling onderwijs.

  • Voetbal, tennis, hedendaagse dans, badminton, rope-skipping, acro-gym, basketbal e.a.

  De kinderen die kiezen voor een specifieke sport, beoefenen deze sport tweemaal per dag afgewisseld met een andere sporttak. In de gekozen sporttak wordt een initiatie of een vervolmaking aangeboden afhankelijk van het startniveau van de deelnemer. Op de dagen dat we gaan zwemmen wordt van deze regeling afgeweken. De monitoren die deze sporten aanbieden zijn allen specialiseerd in deze sporttak.

  • Avontuurlijk zwemmen

  Per dag is er één sessie zwemmen voorzien die wordt afgewisseld met andere sporttakken. Tijdens de sessie avontuurlijk zwemmen wordt o.a. reddend zwemmen, snorkelen, schattenjacht, duiken, waterspelen, ... aangeboden.

  • Judo

  Naast onze omnisportactiviteiten bieden we per dag 2 sessies judo aan. De judolessen worden aangeboden door de trainers van de club "Mansio Meise". Via een gedifferentieerde aanpak staat dit judosportkamp open voor absolute beginners, maar ook voor deelnemers die deze sport al een beetje onder de knie hebben.

  • Inlinehockey

  Per dag is er 1 halve dag sessie inlinehockey voorzien. De inlinehockeylessen vinden plaats in de sporthal van Wovertem en worden aangeboden door de trainers van de club "Psychos Wolvertem". Naast deze intensieve sessies kunnen de deelnemers nog genieten van heel wat andere omnisportactiviteiten. De deelnemers gebruiken hun eigen inlineschaatsen of huren deze tegen €35/week. Gelieve deze schaatsen en de schoenmaat via info op het inschrijvingsformulier te reserveren.

  • Mountainbike

  Per dag is er 1 halve dag sessie mountainbike voorzien die wordt afgewisseld met andere sporttakken. De mountainbike-activiteiten bestaan uit avontuurlijke tochten op de BLOSO-routes, fietsbehendigheidsopdrachten en uitdagende mountainbikespelen. De deelnemers zijn verplicht om een fietshelm op te zetten en zullen door SPOVA voorzien worden van een fluovestje. De helm kan gehuurd worden voor € 10/week. Een mountainbike zelf (van het merk TREK) kan eveneens gehuurd worden tegen € 35/week. Gelieve dit materiaal via info op het inschrijvingsformulier te reserveren. De deelnemers kunnen eigen fiets en/of helm in bewaring ter plaatse achterlaten.

  • Kleuteromnisport

  Tijdens deze SPOVA-sportweek voor de kleinsten worden creatieve doe- en knutselopdrachten afgewisseld met drie sporten per dag. Zowel de creatieve opdrachten als de sportactiviteiten worden begeleid door pedagogische geschoolde monitoren.