Hoe ziet een SPOVA-sportkampdag eruit?

 


Vanaf 08.00 is iedereen welkom op de kampplaats 
Kinderopvang is voorzien tot aan de start van het kamp. De opvang is inbegrepen in het inschrijvingsbedrag.
We verwachten dat onze deelnemers sportschoenen en sportieve kledij dragen om een divers aanbod van sporten te kunnen beoefenen.

Om 09.00 start de eerste sportactiviteit 
Op een omnisportkamp krijgen de kinderen per dag vier verschillende sporten aangeboden. Kinderen die kiezen voor een specifieke sport beoefenen deze sport tweemaal per dag afwisselend met een andere omnisporttak. In de sportkampen avontuurlijk zwemmen, padel en trampoline is er per dag één (voldoende lange) sessie voorzien. Op al onze andere sportkampen voorzien we één of twee zwemactiviteiten. De planning van de zwemactiviteit wordt tijdens het kamp aangekondigd via het SPOVA-bord aan de ingang van de kampplaats. Het zwemmen zal nooit op maandag plaatsvinden.

Rond 12.00 uur lunch
De kinderen brengen hun eigen lunchpakket mee. In de voor- en namiddag is er ook een pauzemoment voorzien. Tijdens deze pauzes kunnen de deelnemers een meegebracht koekje of een stukje fruit eten en/of even drinken.

Tijdens de namiddag worden de sportactiviteiten bij de optie kleuteromnisport onderbroken door een crea-activiteit.

Om 16.00 uur einde kampdag
Er is wel kinderopvang voorzien tot 17.00 uur. Op de laatste sportkampdag eindigen we met een groot SPOVA-spel, omnisporttornooi of een andere sportieve apotheose, waarna de kinderen nog een kleine verrassing wordt aangeboden.

Op de laatste dag van een kleutersport- of keuzesportkamp worden de ouders uitgenodigd om 15.40 uur!
De deelnemers brengen dan als afsluiter en kleine demonstratie van wat ze die week hebben bijgeleerd.