Inhoud aangeboden sporten

Omnisport

Op een omnisportkamp krijgen de kinderen per dag vier verschillende sporten aangeboden. Het aanbod is zeer gevarieerd en er wordt ingespeeld op de leeftijd van de kinderen.

Omnisport en STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics)

Inspelend op het STEM-actieplan van de Vlaamse regering, biedt onze organisatie een sportkamp aan waarin STEM ook een plaats heeft. Via een aangeboden STEM-project worden onze deelnemers uitgedaagd om o.a. probleemoplossend te denken, vaardig en creatief te onderzoeken en te ontwerpen en samen te werken in teamverband. Deze SPOVA-week is een ideale kennismaking met de richting/vak STEM die vanaf het middelbaar onderwijs in verschillende scholen wordt aangeboden. Een ideaal aanbod dus voor iemand die sport en wetenschap wil combineren !

Omnisport en crea

In navolging van onze kleuteromnisportkampen, bieden we ook voor de leeftijdsgroep 6-8-jarigen de combinatieactiviteit sport en crea aan. Tijdens deze SPOVA-sportweek worden creatieve doe- en knutselopdrachten afgewisseld met heel wat sportieve actie.

Omnisport en Frans (enkel voor Nederlandstaligen !)

Op een taalsportkamp krijgen de kinderen per dag vier verschillende sporten aangeboden. Twee van de vier sporten worden aangebracht in de Franse taal. De nadruk ligt op sporten, maar er worden regelmatig haltemomenten in gebouwd om de aangereikte Franse woordenschat op een speelse manier vast te zetten. De gebruikte woordenschat is gebaseerd op de eindtermen lager onderwijs opgelegd door het ministerie van Onderwijs en Vorming. De lessen worden aangeboden door de SPOVA-monitor Hervé, die reeds jarenlang als leerkracht LO actief is in het Franstaling onderwijs.

Atletiek, voetbal, tennis, hedendaagse dans, badminton, rope-skipping, acro-gym, basketbal e.a.

De kinderen die kiezen voor een specifieke sport, beoefenen deze sport tweemaal per dag afgewisseld met een andere sporttak. In de gekozen sporttak wordt een initiatie of een vervolmaking aangeboden afhankelijk van het startniveau van de deelnemer. Op de dagen dat we gaan zwemmen wordt van deze regeling afgeweken. De monitoren die deze sporten aanbieden zijn allen gespecialiseerd in deze sporttak.

Avontuurlijk zwemmen

Per dag is er één sessie zwemmen voorzien die wordt afgewisseld met andere sporttakken. Tijdens de sessie avontuurlijk zwemmen wordt o.a. reddend zwemmen, snorkelen, schattenjacht, duiken, waterspelen, ... aangeboden. Dit is een perfecte keuze voor echte waterratten die reeds kunnen zwemmen. De deelnemers moeten dus vlot 100 m kunnen zwemmen.

Judo

Naast onze omnisportactiviteiten bieden we per dag 2 sessies judo aan. De judolessen worden aangeboden door de trainers van de club "Mansio Meise". Via een gedifferentieerde aanpak staat dit judosportkamp open voor absolute beginners, maar ook voor deelnemers die deze sport al een beetje onder de knie hebben.

Trampoline

Op dit sportkamp bieden we onze deelnemers, in combinatie met onze omnisportactiviteiten, één sessie trampoline per dag aan. We verplaatsen ons hiervoor naar het nabij gelegen trampolinepark Arenal. We maken gebruik van dit grote aanbod aan trampolines om hoger te leren springen en zo de meer complexe sprongen op een veilige manier aan te leren en te beheersen. Bovendien zorgen al deze trampolines natuurlijk voor een combinatie van plezier en uitdaging. De deelnemers aan deze activiteit krijgen voor heel de week een paar trampoline anti-slip-sokken ter beschikking. Enkel tijdens de wintersportkampen voorzien de deelnemers een fiets om zich te verplaatsen.

Padel

Padel is een mix tussen squash en tennis. In combinatie met onze omnisportactiviteiten, kunnen onze deelnemers genieten van één sessie padel per dag. We verplaatsen ons hiervoor naar het nabij gelegen sportcentrum Arenal. Op deze nieuwe padelvelden bieden we onze deelnemers een initiatie of een vervolmaking aan afhankelijk van het startniveau van de deelnemer. Bovendien zorgt deze hippe sport natuurlijk voor een combinatie van plezier en uitdaging. De deelnemers aan deze activiteit krijgen voor heel de week een padelracket en -ballen ter beschikking. Enkel tijdens de wintersportkampen voorzien de deelnemers een fiets om zich te verplaatsen.

Mountainbike

Per dag is er 1 halve dag sessie mountainbike voorzien die wordt afgewisseld met andere sporttakken. De mountainbike-activiteiten bestaan uit avontuurlijke tochten op de MTB-routes van SPORT.Vlaanderen, fietsbehendigheidsopdrachten en uitdagende mountainbikespelen. De deelnemers voorzien zelf een MTB-fiets die in orde is. Ze zijn verplicht om een fietshelm op te zetten en zullen door SPOVA voorzien worden van een fluovestje. De deelnemers kunnen eigen fiets en/of helm in bewaring ter plaatse achterlaten.

Kleuteromnisport

Tijdens deze SPOVA-sportweek voor de kleinsten worden creatieve doe- en knutselopdrachten afgewisseld met drie sporten per dag. Zowel de creatieve opdrachten als de sportactiviteiten worden begeleid door pedagogische geschoolde monitoren.