Inhoud aangeboden activiteiten

Bewegingsschool

Kinderen hebben behoefte aan beweging. De materiele omgeving is hierbij een essentiele prikkel voor hen. Met de Bewegingsschool brengen wij daarom 'het bos in de sporthal', een tot de verbeelding sprekende jungle, waarin de kinderen gedurende een halfuur een traject afleggen. Deze omloop is keer op keer een ingenieus uitgedachte aaneenrijging van gymtoestellen en andere attributen. We combineren dit met een halfuurtje sport en spel. Hier trachten we de motorische basisvaardigheden te ontwikkelen d.m.v. verschillende uitdagingen (o.a. balspelen, behendigheids- en coordinatieopdrachten, loopvormen, ...) Op deze manier trachten we telkens zo veel mogelijk sporttakoverschrijdende bewegingsvormen aan bod te laten komen.

Zwemlessen - van watergewenning tot zwembrevet

In kleine niveaugroepen

Per periode wordt er gewerkt met 5 niveaugroepen, waardoor de deelnemers in kleine homogene groepen zwemles krijgen.

De eerste stap tot zwemmen is vertrouwen krijgen in het water. Tijdens de SPOVA-zwemlessen ontdekken kinderen spelenderwijs het water. Hierbij leren ze basisvaardigheden zoals onder water gaan, de ademhaling, springen in het water en drijven. Vanaf het laagste niveaugroepje wordt er aandacht besteed aan een correcte zwemtechniek. Naarmate de basisvaardigheden vertrouwd geraken en het kind zijn niveau verlegt, verhoogt de aandacht voor de zwemtechniek tijdens de zwemlessen. Tijdens de SPOVA-zwemlessen wordt altijd gestart met het aanleren van schoolslag. De andere zwemslagen (zoals crawl en reddend zwemmen) kunnen later worden aangeleerd in de groepen voor gevorderden om 13u10. Zie ook SPOVA-zwemdiploma.

Avontuurlijk zwemmen

Toelatingsvoorwaarde zwembrevet van 100 m schoolslag

o.a. waterspelen, snorkelen, overlevingszwemmen (met kledij aan!), duiken, reddingstechnieken, schattenjacht, ... Het avontuur in het water krijgt hier voorrang op stijlverbetering.Zie ook SPOVA-zwemdiploma.

Zwemles gevorderden schoolslag en crawl

Toelatingsvoorwaarde zwembrevet van 100 m schoolslag

  • crawl: Binnen deze groep wordt er gedifferentieerd lesgegeven. Voor sommige deelnemers is het een eerste kennismaking met deze zwemslag. Andere zwemmers kunnen op basis van hun startniveau zich verder volmaken.Zie ook SPOVA-zwemdiploma.
  • schoolslag: Via opdrachten met een hogere moeilijkheidsfactor en een foutenanalyse van de lesgever, trachten we de klassieke fouten in verband met armslag, beenbeweging en ademhaling weg te werken. Zie ook SPOVA-zwemdiploma.

Tennisles

We kiezen hier voor een gedifferentieerde aanpak. De deelnemers zullen elk op hun niveau nieuwe tennisvaardigheden kunnen bijleren. De lessen worden aangeboden door een zeer ervaren tennisleraar. Bovendien worden degelijke tennisrackets door onze organisatie ter beschikking gesteld. Een ideaal moment om met deze sport kennis te maken of verder te verdiepen onder een deskundige leiding.